Raksts

Vārda gods


Datums:
20. janvāris, 2003


Autori

Pauls Raudseps


"Diena", 09. 01. 2003.

Diena vēršas Satversmes tiesā pret vārda brīvības ierobežojumiem

Pirms vairākiem mēnešiem, tiekoties ar kāda Vidzemes rajona žurnālistiem, man uzdeva jautājumu — vai mēs drīkstam rakstīt, ka pagasta vecim ir neparasti grezna māja? Protams, ka drīkstat, atbildēju, nedaudz pārsteigts. Bet tad jau viņš mūs iesūdzēs tiesā! Vārdu sakot, būs ļoti slikti.

Jau vairāk nekā desmit gadus tiekam pieskaitīti pie valstīm, kurās prese ir brīva, taču Latvijas reģionālo izdevumu žurnālisti vēl aizvien šaubās, vai likums un tiesas aizsargā viņu tiesības izpildīt vienu no saviem galvenajiem uzdevumiem — sekot līdzi amatpersonu rīcībai, tādējādi pakļaujot tautas kalpus demokrātiskai kontrolei.

Pilnu “Dienas” tekstu lasīt šeit


Laikraksta “Diena” pieteikums Satversmes tiesā


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!