Raksts

Valts Kalniņš: Krievijā ‘falša’ cīņa ar korupciju


Datums:
16. decembris, 2012


Autori

Providus Valts Kalniņš


Foto: zkvrev

"Pretkorupcijas aktivitātes Krievijā ir sasniegušas progresu atsevišķu saliņu formā, ir dažas būtiskas izmaiņas likumdošanā, dažās jomās ir progresīvi projekti, bet pēc būtības neviens no šiem pasākumiem nav bīstams korumpēto interešu kodolam", komentē Valts Kalniņš.

Jaunākajā korupcijas temperatūras mērītājā lasāms Ivana Niņenko (Transparency International – Krievija) raksts par pretkorupcijas pasākumiem Krievijā Dmitrija Medvedeva prezidentūras laikā. Pētnieks atzīst, ka progress vērojams tādās jomās kā informācijas tehnoloģiju izmantošana, piemēram, augsta atklātības pakāpe komerctiesās, e-pakalpojumu jomā, bet no otras puses redzams, ka nav nevienas pieminēšanas vērtas izmeklēšanas.

Skatieties video Korupcijas °C redaktora Valta Kalniņa komentāru.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!