Pētījums

Valsts cilvēktiesību biroja 2004.gada ziņojums


Gads:
2005
Organizācija:
Valsts cilvēktiesību birojs


Autori

Providus


ZIŅOJUMA ANOTĀCIJAValsts cilvēktiesību birojs gada pārskatā, balstoties uz savu praksi, ir analizējis aktuālākās problēmas un to iespējamos risinājumus konkrētās cilvēktiesību jomās Latvijā 2004.gadā. Ziņojumā Valsts cilvēktiesību birojs iepazīstina arī ar savām aktivitātēm, kas vērstas uz sabiedrības informēšanu un normatīvo aktu un tiesu prakses pilnveidošanu Latvijā.

Gada laikā VCB ir saņēmis 1376 rakstiskas iedzīvotāju sūdzības par iespējamiem cilvēktiesību pārkāpumiem un ir sniedzis 3716 mutiskas konsultācijas. Ziņojumā ietverta vispusīga statistika par saņemto sūdzību saturu un izskatīšanas rezultātiem, kā arī salīdzinājums ar iepriekšējiem gadiem.

Pārskats ir izstrādāts, saskaņā ar likumu Par Valsts cilvēktiesību biroju, kurš paredz, ka VCB katru gadu ir jāsniedz Saeimai un Ministru kabinetam ziņojums par savu darbu.

Valsts cilvēktiesību biroja 2004.gada ziņojums

(latviski, PDF, 967 KBpdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!