Raksts

Vai nav laiks šo bodi slēgt ciet?


Datums:
14. oktobris, 2010


Autori

Kārlis Streips


Labdien, lasītāji!Jēzu, labais, dārgais -- palīdzi, lūdzu, saprast tos ļaudis, kuri patlaban darbojas Saeimā! Palīdzi, lūdzu, lūdzu, lūdzu, saprast, kā cilvēki, kuri labi zina, ka patlaban laiki ir sūri, grūti, kuri labi zina, ka pēc dažām nedēļām nāksies jostas savilkt vēl ciešāk, nāksies griezt un taupīt un optimizēt un paciesties un pieciest vēl smagāku situāciju, nāksies, ļoti iespējams, samazināt ienākumus ļoti, ļoti daudziem pensionāriem, nāksies, ļoti iespējams, mums visiem likt maksāt lielākus atkal lielākus nodokļus ...

KĀ ŠIEM CILVĒKIEM VARĒJA ŠODIEN IENĀKT PRĀTĀ, KA PATLABAN IR PAREIZAIS BRĪDIS ĻAUT PAAUGSTINĀT MINISTRU KABINETA DARBINIEKU UN KONSULTANTU ALGAS?!?!?!?!?!?!?

Jēzu, labais, dārgais — kā gan mums saprast, to, ka šī gājiena lielākie atbalstītāji bija ļaudis no Vienotības … tie paši, kuri cer tagad veidot to valdību, kura griezīs un taupīs un optimizēs un liks mums visiem paciesties un visu ko pieciest? Protams, profesionāliem cilvēkiem ir jāmaksā profesionālas algas. Bet tomēr…

KĀ ŠIE CILVĒKI VARĒJA NESAPRAST, KĀ TAS IZSKATĪSIES, KA TIEŠI TAGAD, KAD KATRU DIENU MASU INFORMĀCIJAS LĪDZEKĻOS IR ZIŅOTS, KA BŪS JĀATROD 300 VAI 350 VAI 395 VAI 400 VAI SAZINI CIK DAUDZ LATU, KURUS IZSPIEST NO NĀKAMĀ GADA BUDŽETA, VIŅI LEMS PAR ALGU PAAUGSTINĀŠANAS ATĻAUŠANU?!?!?!?!?!?!

Jēzu, labais, dārgais — nupat nav tas brīdis, kad man gribas kaut ko labu domāt par Šlesera un Šķēles biznesa projektu, jo Dievs kopā ar veselo saprātu viņus un viņu kolēģus pagājušajā nedēļā sodīja gana bargi un gandrīz vai pietiekami nesaudzīgi (labāk būtu bijis, ja viņi no politikas būtu izmēzti pavisam, bet visu nevar vēlēties), bet šie bija cilvēki, kuri šodien pateica nē. Pateica, ka vispār nepiedalīsies un nebalsoja. Tas, protams, nav pats labākais variants, deputāts tomēr ir pieņemts darbā, lai paustu savu viedokli arī balsojot, bet varbūt, ka labi vien bija tā … varbūt Šlesera un Šķēles biznesa projekta pārstāvji beidzot ir pietiekami sakaunējušies par to, ka viņi, jā … tieši viņi bija tie, kuri Latvijas tautsaimniecību iegrūda bedrē, lai atlikušajos brīžos Saeimā vairs īpaši neko nedarītu. Taču tas nepaskaidro “zaļos zemniekus,” kuri i palīdzēja sagraut tautsaimniecību, i arī šodien balsoja par to, ka ir jāļauj paaugstināt minētās algas. Protams, “zaļajiem zemniekiem” plostošana pa straumi bez jebkādas domāšanas ir raksturīga. Bet tomēr.

Bet, labais un dārgais dvēseļu gans — ko gan mums domāt par tiem Vienotības cilvēkiem? Vai arī viņi, tāpat, kā tie Saeimas jefiņi, kuri pagājušajā nedēļā izgāza PET pudeļu savākšanas kampaņu tāpēc, ka tas kaitētu atsevišķu jefiņu finansiālo krusttēvu biznesam, ir nolēmuši, ka pirms 2. novembra vēl pa fikso vajag izdarīt visu, ko var? Man personīgi jau nav žēl, ka tiem, kuri strādā Ministru kabinetā un valsts ministrijās vairs nebūs noteikts, ka alga nedrīkst būt augstāka par 60 procentiem no ministra algas. Droši vien tas ir gluži briesmīgi, ka Dombrovska preses sekretāre Līga Krapāne kādreiz pelnīja 1750 latus mēnesī, bet pēdējā laikā ir bijusi piespiesta knapināties ar tikai un nieka 1145 latiem. Nabadzīte. Bet es neesmu pensionārs, kuram pēc pāris nedēļām tiks pateikts, ka piemaksas vairs nebūs. Neesmu māmiņa, kurai tiks pateikts, ka pabalsts vairs nebūs. Tiesa, esmu cilvēks, kuram otro gadu pēc kārtas tiks pateikts, ka nodokļi ir jāmaksā lielāki. Un tāpēc fui Vienotības cilvēkiem! Fui, fui un vēlreiz fui!

Jauku visiem dienu, izņemot tam 41 pagalam un briesmīgi neapdomīgajam “tautas kalpam,” kurš šodien nolēma sabiedrībai parādīt izstieptu vidējo rokas pirkstu. Jums visiem gan ne. Fui, fui, fui!

Un pēdīgi, Jēzu — vai nav pienācis laiks šo bodi, kas saucas Latvija, slēgt ciet? Nudien, reizēm rokas nolaižas.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!