Raksts

Vai iztiksim bez matemātikas?


Datums:
26. augusts, 2002


Autori

Gatis Grūtups


Zemgales ziņas, 20.08.2002.

Pirms svētkiem – jaunā mācību gada sākuma – pilsētas skolotāju lielajā sapulcē analizēs jūnijā kārtoto centralizēto eksāmenu rezultātus.

Nav brīnums, ka dažādās skolās vienas un tās pašas atzīmes svars ir atšķirīgs. Iespējams, viens skolotājs liek astoņas balles tur, kur cits liktu septiņas, iespējams, vērtējumu starpība varētu būt pat lielāka. Taču centralizētie eksāmeni visu noliek zināmā, vienlīdzīgā kārtībā. Tajos skolēnam atzīmi pēc unificētas shēmas nosaka Izglītības un zinātnes ministrijas nozīmēts teicams, taču personīgi nepazīstams skolotājs, visdrīzāk no citas Latvijas malas. Protams, zināmā mērā diskutabli ir uzdevumi, kas centralizētajos eksāmenos tiek uzdoti, tomēr kaut cik objektīva šī mēraukla tomēr ir.

«Ziņas» jau informēja par Jelgavas skolu kopējiem centralizēto eksāmenu rezultātiem. Šoreiz ar Izglītības pārvaldes galvenās speciālistes Mirdzas Sīkas palīdzību ieskatīsimies sekmēs atsevišķos priekšmetos.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!