Raksts

Turpinājums ekskursijai pa Second Life


Datums:
13. februāris, 2008


Autori

Iveta Kažoka


Kad pirms diviem mēnešiem es uzrakstīju pirmo aprakstu par virtuālo pasauli Second Life, saņēmu visai dažādas atsauksmes. Lielākoties entuziasma par jaunajām iespējām nebija.

Kad pirms diviem mēnešiem es uzrakstīju pirmo aprakstu par virtuālo pasauli Second Life, saņēmu visai dažādas atsauksmes. Lielākoties entuziasma par jaunajām iespējām nebija.

Toties mana sajūsma par SL ir tikai augusi – izrādās, ka tikai pirmajā acu uzmetienā šī virtuālā pasaule šķiet “tukša un komercializēta”; iespaidi ir ļoti atšķirīgi, ja zin, kas un kurā brīdī (tas gan ir ļoti svarīgi!) tur notiek. Šim nolūkam lieliski noder blogi New World Notes un Not Possible In Real Life.

Neliels pārskats par dažiem pasākumiem, kur man gadījās būt klāt šo divu mēnešu laikā:

1. Diskusija par Interneta tiesisko regulējumu un demokrātiju virtuālajās pasaulēs (starp diskusijas dalībniekiem – Second Life veidotāju pārstāvji, Harvardas universitātes pasniedzēji, žurnālisti)

2. Jaunas grāmatas apspriešana ar tās autori (fotogrāfijā – skats uz skatuvi, kur ir grāmatas autores un intervētājas avatāras, skatītājiem (nav redzami) ir iespēja uzdot jautājumus un saņemt atbildes)

3. Lekcija par mūsdienu mākslu

4. Saruna par transhumānistu kustību

5. Meditācijas apmācības

6. Tai Či soļu apmācība

7. Teātra izrāde (jāatzīst diezgan pavāja)

8. Virtuālais parks/spēle – “Toksiskie dārzi”

9. Daudzas virtuālās mākslas galerijas

10. Protesta/mākslas projekts par karu Irākā – POLITICS IS PERSONAL (diezgan baiss – fotogrāfijas īsti neparāda tur esošo noskaņu)

11. Milzīgu virtuālo telpu, kura ir veidota no senatnīgām kartēm (katru no lodēm var apskatīt arī no iekšpuses)

12. Virtuālās “vides mākslu”

13. Jauno rakstnieku priekšlasījumi un viņu darbu apspriešana


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!