Pētījums

Transparency International Starptautiskais korupcijas barometrs 2004


Gads:
2004
Organizācija:
Transparency International


Autori

Providus


Starptautiskais korupcijas barometrs ir sabiedriskās domas aptauja, kas veikta 64 valstīs (52 682 respondenti aptaujāti no 2004. gada jūlija līdz septembrim). Aptaujā jautāts, kurus sektorus un institūcijas visvairāk ietekmē korupcija, cik nozīmīga ir korupcija citu sabiedrisko problēmu kontekstā, kādas ir sagaidāmās korupcijas līmeņa izmaiņas nākotnē, vai cilvēki paši pēdējo 12 mēnešu laikā ir maksājuši kukuli.

36 valstīs, t.sk. Latvijā sabiedrība uzskata politiskās partijas par viskorumpētākajām institūcijām. 18 % Latvijas iedzīvotāji ir atzinuši, ka viņi vai kāds viņu mājsaimniecības loceklis pēdējo 12 mēnešu laikā ir maksājuši kukuli (Lietuvā – 32%, Igaunijā – 6%).

TI Global Corruption Barometer 2004

(angliski, PDF, 450 KB)

no Transparency international mājaslapas


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!