Pētījums

Trafficking in Persons Report 2004


Gads:
2004
Organizācija:
ASV Valsts departaments


Autori

Providus


ZIŅOJUMA ANOTĀCIJACeturtais ikgadējais [i]Ziņojums par cilvēku tirdzniecību[/i] , kurš aptver 140 valstis, ir visplašākais šāda veida vispasaules ziņojums. Tā mērķis ir palīdzēt apzināties šo problēmu visā pasaulē un mudināt valstis efektīvi ar to cīnīties.

Ziņojumā valstu centieni cilvēku tirdzniecības apkarošanas jomā ir novērtēti, sagrupējot valstis atkarībā no taustāmiem pasākumiem, kas veikti gada laikā. Latvija ziņojumā tiek ierindota otrajā valstu grupā, kas nozīmē, ka, lai arī šīs grupas valstis pilnībā nav nodrošinājušas minimālos standartus cilvēku tirdzniecības izskaušanai, tomēr tajās ir vērojams nozīmīgs progress centienos šajā jomā. Atsevišķā ziņojuma sadaļā ir analizēta situācija Latvijā, norādot, ka neskatoties uz uzlabojumiem pēdējā laikā, joprojām darbība cilvēktirdzniecības novēršanas un prevencijas jomā ir nepilnīga.

Trafficking in Persons Report 2004

Pētījuma faili HTML un PDF formātā (ASV Valsts departamenta mājaslapā)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!