Pētījums

Trade with central and eastern Europe: Is it really a threat to wages in the west?


Gads:
2010
Organizācija:
Eiropas Centrālā banka


Autori

Providus


Pētījumā tiek analizēta saikne starp tirdzniecības atvērtības pakāpi un algām rūpniecības nozarē 25 ES dalībvalstīs laika posmā no 1995. līdz 2005.gadam. Pētījuma rezultāti tiek analizēti gan valsts, gan konkrētas industrijas līmenī.

Pētījumā tiek nošķirta tirdzniecība rūpniecības nozares iekšienē, tirdzniecība dažādu rūpniecības nozaru starpā, tirdzniecība Austrumeiropā un tirdzniecība Rietumeiropā. Pētījumā tiek secināts, ka tirdzniecība nav noteicošais faktors atalgojuma kontekstā. Turklāt, tiek secināts, ka imports no Rietumeiropas parasti labvēlīgi ietekmē atalgojumu Austrumeiropā, turpretī imports no Austrumeiropas parasti nelabvēlīgi ietekmē atalgojumu Rietumeiropā.

Trade with central and eastern Europe: Is it really a threat to wages in the west?


Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!