Pētījums

Towards Refugee Borden-Sharing in the European Union. State Interests and Policy Options


Gads:
2006
Organizācija:
Department of Government and European Institute, London School of Economics and Political Science; Center for Comparative Immigration Studies, University of California, San Diego


Autori

Providus


ES ieņem arvien nozīmīgāku lomu patvēruma meklētaju un bēgļu jautājumos Eiropā. Šis pētījums analizē to, kāpēc Eiropas valstis ir izlēmušas sadarboties šajā jomā un kāpēc šajā procesā tās ir gatavas nodot aizvien lielāku lomu ES institūcijām.

Raksts cenšas sniegt jaunus ieskatus par motīviem, kas veicina starptautisku sadarbību šajā jomā, un it sevišķi tas analizē to, kā ES ir centusies rīkoties kolektīvās rīcības problēmās, ar kurām valstis ir sastapušās patvēruma meklētāju jautājumos. Tiek rūpīgi aprakstītas ES patvēruma meklētāju politikas iniciatīvas gan pirms gan pēc 2001.gada 11.septembra, kā arī tiek novērtēti panākumi nodrošināt efektīvu un vienlīdzīgu regulējošu struktūru patvēruma meklētāju un bēģļu politikai Eiropā.

Towards Refugee Borden-Sharing in the European Union. State Interests and Policy Options

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!