Pētījums

Towards Effective and Accountable Leadership of the Union – Options and Guidelines for Reform


Gads:
2003
Organizācija:
European Policy Institute Network


Autori

Providus


Eiropas Savienības konventa sasniegumi ir lielā mērā atkarīga no tā sniegtajām atbildēm attiecībā uz institucionālajiem jautājumiem. Eiropas Savienības vadība ir būtisks jautājums un šajā jomā konventam ir trīs izaicinājumi: ES vadībai ir jābūt efektīvai, ES vadībai ir jāveicina Savienības demokrātiskais raksturs un vadības reforma nedrīkst izjaukt institūciju līdzsvaru.

Vadības reformai ir arī jānodrošina līdzsvars starp Eiropas vispārīgajām interesēm un dažādajām nacionālajām interesēm. Autori pievēršas diskusijām par Komisijas prezidenta ievēlēšanu un dažādajiem priekšlikumiem par Padomes prezidentūras reformām.

Towards Effective and Accountable Leadership of the Union – Options and Guidelines for Reform

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!