Raksts

Tiešraide: Latvijas mūsdienu Meierovici: Nozīmīgākās idejas un personības Latvijas ārpolitikā


Datums:
15. novembris, 2016


Autori

Providus


Foto: SamJJordan

Aicinām sekot līdzi tiešraidei no Latvijas Ārpolitikas institūta jaunākās publikācijas prezentācijai un diskusijai.

1918. gada 18. novembrī Rīgas pilsētas 2.teātrī, tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī, tika pasludināta neatkarīga Latvijas valsts. Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienu, Latvijas Ārpolitikas institūts Latvijas ārlietu simtgades projekta ietvaros dāvā Latvijai un tās sabiedrībai pirmo no trīs plānotajiem rakstu krājumiem -„LATVIJAS ĀRLIETU SIMTGADE: IDEJAS UN PERSONĪBAS”.

Rakstu krājums ar inovatīvu un saistošu pieeju raksturo galvenos idejiskos strāvojumus Latvijas ārlietās un aplūko, kuras personības sekmēja domāšanu vienā vai otrā virzienā. Projekta komandā ir 15 izcili vēsturnieki un politologi – Latvijas ārlietu pārzinātāji no Latvijas, kā arī no Lielbritānijas un ASV.

Dienu pirms Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas 98. gadadienas svinībām LĀI ielūdz uz pirmā sējuma – „LATVIJAS ĀRLIETU SIMTGADE: IDEJAS UN PERSONĪBAS” prezentāciju un publisko diskusiju “LATVIJAS MŪSDIENU MEIEROVICI? NOZĪMĪGĀKĀS IDEJAS UN PERSONĪBAS LATVIJAS ĀRPOLITIKĀ”, kas notiks 2016. gada 17. novembrī no plkst. 12:30- 14:00 Rīgas Latviešu biedrības namā (Merķeļa iela 13, Līgo zāle) un kurai būs iespējams sekot līdzi arī tiešraidē ar Letas starpniecību:

http://www.leta.lv/onair/embed/b:arlietusimtgade

Lai pieteiktu dalību pasākumā, LĀI lūdz aizpildīt formu.

Kafija, uzkodas un reģistrācija būs pieejamas no plkst. 12:00.

Pasākums notiks latviešu valodā.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!