Raksts

Tiešraide: Latvijas Ārpolitikas Institūta diskusija „Baltijas valstis, Enerģētikas Sala vai Enerģētikas Pussala Eiropas Savienībā?”


Datums:
16. oktobris, 2016


Autori

Providus


Foto: Claudio Schwarz

17. oktobrī plkst. 14:00 aicinām sekot tiešraidē Latvijas Ārpolitikas institūta rīkotajai diskusijai – „Baltijas valstis, Enerģētikas Sala vai Enerģētikas Pussala Eiropas Savienībā?”

Kopš neatkarības atjaunošanas, Baltijas valstis bieži tikušas apskatītas kā Enerģētikas Sala Eiropas Savienības ietvaros. Ir sperti dažādi soļi Baltijas valstu enerģētikas savienojumu veidošanā ar pārējām ES kaimiņvalstīm. Tomēr kā novērtēt sasniegto progresu? Vai savienojumu izveide ar Somiju, Zviedriju un Poliju spēj nodrošināt minimālās nepieciešamības un kādām ir jābūt turpmākajām attīstības perspektīvām? Kā varētu, attīstīsies Baltijas valstu dabasgāzes tirgus līdz ar sašķidrinātās dabasgāzes termināla izveidi Lietuvā un Baltijas valstu enerģētikas tirgu liberalizāciju?

Latvijas Ārpolitikas institūts sadarbībā ar Konrāda Adenauera Fondu un jomas ekspertiem organizē publisko diskusiju, kas notiks 2016. gada 17. oktobrī no plkst. 14.00 līdz 16.00 viesnīcā „Bergs” Rīgā (Elizabetes ielā 83/85, Stikla zālē, 6. Stāvā)

Runātāju vidū būs Latvijas Ārpolitikas Institūta direktors – Andris Sprūds, Konrāda Adenauera Fonda direktore Baltijas un Skandināvijas valstīs – Elisabeth Bauer.

Ekspertu panelī diskutēs Anke Schmidt-Felzmann – Zviedrijas Ārpolitikas Institūta pētniece, Anna Bulakh – Igaunijas Starptautiskā Aizsardzības un Drošības centra pētniece, Greta Monika Tučkutė – Lietuvas Ģeopolitisko pētījumu centra direktore un neatkarīgas enerģētikas eksperts no Latvijas – Reinis Āboliņš.

Diskusiju vadīs LĀI direktors – Andris Sprūds.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!