Projekts

Tiesnešu ētikas, atbildības un snieguma stiprināšana


Projekta norises laiks:
01.11.2007 - 01.10.2008
Projekta izmaksas:
47220 USD
Finansētājs:
OSI Think-Tank Fund


Kontaktpersonas

Valts Kalniņš


Autori

Valts Kalniņš


Tajā pašā laikā tiesu varai lēmumu pieņemšanā ir jābūt neatkarīgai, un Latvijā pastāv augsts sabiedrības neuzticības līmenis tiesu varas darbībai. Projekts akcentē sabiedrības neuzticības tiesu varai problēmu, ierēdņu ierobežoto kapacitāti piedāvāt inovatīvus politikas risinājumus, kā arī publisko debašu trūkumu. Šī projekta ietvaros PROVIDUS analizē tiesnešu snieguma novērtējuma un atbildības sistēmu ar mērķi piedāvāt risinājumus, lai uzlabotu gan praksi, gan arī atbilstošo likumdošanas ietvaru.

Projekts sastāv no trim tematiskajām komponentēm, kas fokusējas uz (1) Tiesnešu ētikas kodeksu, (2) tiesnešu snieguma un kvalifikācijas novērtējuma sistēmu, (3) tiesnešu disciplināro un cita veida atbildību.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!