Saskaņā ar grozījumiem imigrācijas likumā:
„No 2010.gada 1.jūlija Latvijā iespējams iegūt termiņuzturēšanās atļauju, investējot ne mazāk kā 35 570 EUR uzņēmumā, kas nodarbina vismaz 50 darbiniekus un kura apgrozījums nav mazāks kā 10 miljoni EUR, kā arī kurš viena gada laikā nodokļos samaksā ne mazāk kā 28 570 EUR; vai arī iegulda ne mazāk kā 140 000 EUR uzņēmumā; iegulda ne mazāk kā 285 000 EUR kredītiestādē subordinētajā kapitālā; iegulda ne mazāk kā 140 000 EUR, iegādājoties nekustamo īpašumu Rīgā vai tās apkaimē vai arī iegulda vismaz 71 000 EUR, iegādājoties īpašumu citviet Latvijā. Šo iespēju galvenokārt ir izmantojuši bijušo Padomju savienības valstu (Krievija, Ukraina, Kazahstāna) pilsoņi” .

[ 1 ]