Pētījums

The Societal Integration of Immigrants in Germany


Gads:
2004
Organizācija:
Institute for the Study of Labor


Autori

Providus


Pētījuma mērķis ir analizēt, vai imigranti Vācijā ir integrēti vācu sabiedrībā un ar kādām metodēm to ir mēģināts panākt. Pētījumā ir izmantota kvalitatīva, German Socio-Economic Panel (GSOEP) 1999.gadā apkopota informācija un statistikas analīze.

Darbā ir arī ietverts salīdzinājums par dažādu paaudžu – vietējo vāciešu, etnisko vāciešu un ārvalstu imigrantu – brīvā laika aktivitātēm, vispārīgām attieksmēm un vērtību sistēmām. Pētījuma rezultātā autori secina, ka vairāku paaužu ārzemju imigrantu darbība, izturēšanās un mentalitāte, krasāk atšķiras no vietējo vāciešu mentalitātes nekā no etnisko vāciešu rakstura iezīmēm. Turklāt otrās paaudzes imigranti mēdz būt pesimistiski, paškritiski un ar nolemtības sajūtu, lai gan viņu aktivitātes un dalība pilsoniskajā sabiedrībā līdzinās vietējo vāciešu aktivitātēm daudz vairāk nekā imigrantu vecāku paadzes uzvedībai.

The Societal Integration of Immigrants in Germany

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!