Pētījums

The SET-Plan: From Concept to Successful Implementation


Gads:
2011
Organizācija:
Centre for European Policy Studies (CEPS)


Autori

Providus


Lai sasniegtu Eiropas Savienības uzstādītos mērķus, kas no vienas puses paredzcīņu ar klimata pārmaiņām un no otras puses Eiropas ekonomisko izaugsmi, ESir nepieciešams attīstīt zemas oglekļa emisijas energotehnoloģijas straujāk, nekātas ir noticis līdz šim.

Lai to veicinātu, ES ir apstiprinājusi Stratēģisko Enerģijas tehnoloģiju (Strategic Energy Technology) plānu. Kaut arī plāns tika apstiprināts jau 2010.gadā, būtiski lēmumi tā ieviešanā vēl ir jāpieņem. Pētījums pievēršas dalībvalstu lomai šādu tehnoloģiju atbalstīšanā, kā arī apraksta Eiropas Savienības lomu. Analīze koncentrējas uz pārvaldības, finanšu vajadzību, (jaunu) finansējuma avotu jautājumiem, kā arī ES politikas saskaņotību ar SET plānu.

Saite


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!