Pētījums

The role of national central banks in banking supervision in selected central and eastern European countries


Gads:
2010
Organizācija:
Eiropas Centrālā banka


Autori

Providus


Bulgārijā, Čehijā, Igaunijā, Ungārijā, Latvijā, Polijā un Slovākijā tika īstenotas būtiskas reformas ar mērķi mazināt uzraudzības iestāžu, kas darbojas nacionālajā finanšu sektorā, skaitu. Pētījumā tiek analizēti valstu centrālo banku iekļaušanas banku pārraudzīšanas procesos tiesiskie aspekti minētajās valstīs.

Tiek secināts, ka ne vienmēr uzraudzības iestāžu konsolidācija ir saistāma ar valstu centrālo banku varas mazināšanu banku pārraudzības sektorā. Čehijā un Slovākijā valstu centrālās bankas kļuva atbildīgas par integrēto banku uzraudzību, bet valstīs, kurās centrālās bankas nav iesaistītas tieši banku pārraudzībā, iesaistās pārraudzības procesos citos veidos.

The role of national central banks in banking supervision in selected central and eastern European countries

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!