Pētījums

The Impact of the Euro on International Trade and Investment


Gads:
2009
Organizācija:
Swedish Institute for Policy Studies


Autori

Providus


Vienotās valūtas eiro ieviešana un kopējās monetārās politikas uzsākšana 1999.gadā notika ar mērķi attīstīt ES iekšējo tirgu. Tika sagaidīts, ka vienotā valūta veicinās tirdzniecību un intvestīcijas starp valstīm, kas ir pievienojušās Eiropas valūtas savienībai. Autors izvērtē pētījumus, kas ir veikti, lai novērtētu eiro ietekmi uz tirdzniecību un ārējām tiešajām investīcijām.

Autors secina, ka tirdzniecība starp eiro valstīm ir palielinājusies starp 10 un 30%, kas galvenokārt ir skaidrojams ar pilnīgu nominālo valūtas kursu nedrošības novēršanu. Tāpat autors uzsver, ka eiro ieviešanai ir bijusi pozitīva ietekme arī uz ārējām tiešajām investīcijām starp eiro valstīm, kā arī uz ārējām tiešajām investīcijām no ne-eiro valstīm, taču šajā jomā secinājumi nav tik viennozīmīgi.

The Impact of the Euro on International Trade and Investment

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!