Pētījums

The Future of Global Sugar Markets. Policies, Reforms, and Impact Proceedings of a Public Conference


Gads:
2008
Organizācija:
International Food Policy Research Institute


Autori

Providus


Cukurs ir viena no visvairāk aizsargājamajām lauksaimniecības precēm visā pasaulē. Šī aizsardzība ierobežo tirdzniecības iespējas un cenu, ko saņem eksportētāji bez īpašām tirgus priekšrocībām.

Virknei faktoru ir iespējams mainīt globālo cukura tirgu. Starp tiem ir ES cukura politikas reforma, augstās naftas cenas un ar to saistītais etanola ražošanas bums Brazīlijā, ASV un Meksikas cukura tirgus integrācija. Attīstības valstīs Āfrikā zemo cenu ražotāji varētu iegūt no atvērtākiem tirgiem, bet ir arī tādi, kam būtu jānes zaudējumi, kad tiem vairs nebūs īpašas priekšrocības pieejai tirgum.

The Future of Global Sugar Markets. Policies, Reforms, and Impact Proceedings of a Public Conference

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!