Pētījums

The European Parliament – Towards Parliamentary Democracy in the European Union?


Gads:
2008
Organizācija:
Notre Europe un the Fondation pour l’Innovation Politique


Autori

Providus


Pētījums atspoguļo konferences “Eiropas Parlaments – virzība pretī parlamentārai demokrātijai Eiropas Savienībā”, kas notika 2007.gada novembrī Prāgā rezultātus. Eiropas Parlamenta likumdošanas varas palielināšana un ES pārvaldības sistēmas parlamentāra organizācija ilgstoši tika uzskatīta par risinājumu ES demokrātijas deficītam. Taču dzīvē atbilde uz gaidām par Eiropas pārvaldības sistēmas uzlabošanos nav sniegta.

Pilsoņu interese par Eiropas vēlēšanām ir pastāvīgi samazinājusies kopš 1979.gada. Konferences mērķis bija apkopot akadēmiskās un politiskās idejas par Eiropas līmeņa parlamentārās demokrātijas nākotni, iesaistot arī ES dalībvalstu nacionālos parlamentus Eiropas pārvaldībā.

The European Parliament – Towards Parliamentary Democracy in the European Union?

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!