Pētījums

The EU in 2010 – what to expect from the Spanish EU Presidency


Gads:
2009
Organizācija:
Open Europe


Autori

Providus


No 2010.gada 1.janvāra Spānija pārņem sešu mēnešu prezidentūru ES. Saskaņā ar Lisabonas līgumu, kas nozīmēja Eiropadomes prezidenta un Augstā komisāra ārējās un drošības politikas jomā izveidi, prezidentūras nozīme ir samazinājusies.

Neskatoties uz to, Spānijas ministri vadīs lielāko daļu ES Padomes sanāksmju un, ņemot vērā, ka Spānija ir pirmā trio prezidentūrā, tā arī noteiks ES dienaskārtību sešiem mēnešiem. Autori izvērtē Spānijas prezidentūras prioritātes, ņemot vērā svarīgākos notikumu un attīstību ES 2010.gadā.

The EU in 2010 – what to expect from the Spanish EU Presidency

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!