Pētījums

The EU as a Global Actor in a Multipolar World and Multilateral 2.0 Environment


Gads:
2010
Organizācija:
Egmont


Autori

Providus


Pētījumā tiek analizētas globālas ilgtermiņa tendences, kuras var ietekmēt Eiropas Savienības kā globāla aktora ambīcijas. Tas, vai ES kļūs par globālo varu, nav atkarīgs tikai no ES iekšējās vēlēšanās par tādu kļūt, tas ir atkarīgs arī no daudziem ārējiem faktoriem.

Pētījuma pirmajā daļā tiek raksturotas pastāvošās pasaules pārmaiņas, kas vājina ES pozīcijas centienos kļūt par globālo varu – ekonomiskās gravitātes pārvietošanās no Austrumiem uz Rietumiem un demogrāfisko rādītāju izmaiņas Eiropā. Tomēr tajā pat laikā pastāv arī procesi, kuri var veicināt ES kā globāla aktora ietekmi, piemēram, multipolārisma attīstība.

The EU as a Global Actor in a Multipolar World and Multilateral 2.0 Environment

Kopsavilkums

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!