Pētījums

The diplomacy of opting out: The impact of opt-outs on member state behavior


Gads:
2006


Autori

Providus


Pētījumā tiek pētīta ES dalībvalstu diplomātiskās izvēles nelīdzdarboties ([i]opt-out[/i]) kādā politikā. Teorētiskais ietvars tiek papildināts ar empīrisko materiālu, padziļināti pētot Dānijas un Lielbritānijas gadījumu.

Izpētot šos divus gadījums, tiek atklāts, ka dalībvalstis izmanto trīs dažādas ar opt-out saistītas diplomātiskās stratēģijas un tās demonstrē, ka diplomātiskās atturēšanās stratēģijas ir ne tikai uz formāliem likumiem balstītas, bet arī uz sabiedrības veidotiem viedokļiem par iespējamiem draudiem un risinājumiem, kas neformāli tiek pausti ES ministru padomes tikšanās.

The diplomacy of opting out: The impact of opt-outs on member state behavior

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!