Projekts

Strukturālais atbalsts Eiropas politikas pētniecības organizācijām (domnīcām) un pilsoniskās sabiedrības organizācijām Eiropas līmenī/2017


Projekta norises laiks:
01.01.2017 - 31.12.2017
Projekta izmaksas:
166 290, 54 EUR
Finansētājs:
Programma "Eiropa pilsoņiem"


Kontaktpersonas

Krista BaumaneIveta Kažoka


Autori

Providus


2017.gadā PROVIDUS turpinās sadarboties ar citām vietēja, reģionāla un Eiropas līmeņa organizācijām, lai veiktu politikas pētījumus un organizētu un līdzdarbotos diskusijās par Eiropas nākotni, migrāciju un citiem šobrīd nozīmīgiem jautājumiem, piemēram, demokrātiskās vērtības, cilvēktiesības un likuma vara, kā arī meklētu konstruktīvas atbildes eiroskepes un populiska pieaugumam. Tāpat PROVIDUS iesaistīs politikas veidotājus un pilsonisko sabiedrību Latvijā un ES dalībvalstīs diskusijās par mijiedarbību starp nacionālo un ES politiku, kā arī nacionālo un ES institūciju lomu lēmumu pieņemšanā, kas tieši ietekmē ES pilsoņus.

Šis mērķis tiks sasniegts ar 7 aktivitāšu palīdzību koncentrējoties uz šādiem aspektiem:
Pievēršot uzmanību politisko partiju lomai kā līdzdalības veicinātājiem vietējā, nacionālā un Eiropas līmenī. Divas no aktivitātēm būs starptautiski pasākumi, kas izvērtēs panEiropas politisko partiju attīstību un nacionālā līmeņa partiju integrāciju Eiropas politiskajās grupās, kā arī diskutēs par jaunām attīstības tendencēm politiskajā līdzdalībā, īpaši – netradicionāla un viena jautājuma partijās.
Diskutētējot par eiroskepsi un populismu gan kā draudiem demokrātijai, gan kā iespējai attīstīt jaunus, modernus komunikācijas veidus ar vēlētājiem un veicinot augstāku līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesos vietējā, nacionālajā un Eiropas līmenī. PROVIDUS šim mērķim veltīs galveno projekta starptautisko pasākumu.
Aktivitātes izpētot labo praksi līdzdalībā, veidus, kā veicināt labvēlīgu vidi pilsoniskajai līdzdalībai vietējā, nacionālajā un Eiropas līmenī un veicinot mijiedarbību starp ES līmeņa un nacionālajiem lēmumiem. Īpaši šai tēmai uzmanība tiks pievērsta reģionālajās darbnīcās, kas cita starpā pievērsīsies arī Atvērtās pārvaldības partnerībai kā ietvaram labai pārvaldībai un pilsoniskās līdzdalības labai praksei.
Aktivitātes, pievēršoties Eiropas nākotnei, Eiropas vērtībām un potenciālajiem draudiem šīm vērtībām, eiroskepsei un populismam, kā arī strīdīgiem jautājumiem diskusijās par Eiropu (piemēram, migrācija, populisms, tolerances trūkums, solidaritāte, sieviešu tiesības u.c.). Šiem jautājumiem tiks veltītas publiskas un Chatham-house stila diskusijas, pilsoniskās sabiedrības un aktīvo iedzīvotāju tīklošanās pasākumi, kā arī mācību sesijas pilsoniskās žurnālistikas pārstāvjiem.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!