Projekts

Starpkultūru un dažādības vadības mācību sistēmas izveide publiskā sektora darbiniekiem


Projekta norises laiks:
26.02.2013 - 30.06.2013
Projekta izmaksas:
23 409.84 lati
Finansētājs:
Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds. Projekta īstenošana tiek līdzfinansēta 75% no Eiropas trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda un 25% no valsts budžeta līdzekļiem


Kontaktpersonas

Iveta Kažoka


Autori

Iveta Kažoka


Biedrība “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS” un Valsts administrācija skola no šī gada februāra līdz jūnijam kopīgi īsteno projektu “Starpkultūru un dažādības vadības mācību sistēmas izveide publiskā sektora darbiniekiem”.

Ieceres mērķis: izveidot publiskā sektora darbiniekiem īpaši noderīgus starpkultūru komunikācijas un dažādības vadības mācību kursus.

Lai izveidotu kvalitatīvus apmācības kursus, projekta sākumā veiksim pētniecību – līdzšinējo mācību līdzekļu un vajadzību apzināšanu, padziļinātās intervijas ar tiem publiskā sektora darbiniekiem, kas strādā ar trešo valstu  valstspiederīgajiem kā ar klientiem, padziļinātas intervijas ar pašiem trešo valstu valstspiederīgajiem, kā arī tiks rīkota diskusija par dažādības vadību ar publiskā sektora darbiniekiem. Visa šī pētniecība un sagatavotie materiāli tālāk tiks izmantota eksperimentālu kursu organizēšanā, kas notiks Valsts Administrācijas skolā 2013.gada jūnijā.

Projekta ietvaros izstrādātā un aprobētā mācību sistēma ilgtermiņā ļaus publiskā sektora darbiniekiem iegūt pietiekamas zināšanas par dažādības vadību un starpkultūru komunikāciju, lai kompetenti un iejūtīgi strādātu ar trešo valstu valstpiederīgajiem. Apmācību apraksts ar metodiskajām vadlīnijām būs brīvi pieejams internetā, līdz ar to savā darbā publiskā sektora darbinieku apmācīšanai to varēs izmantot gan nevalstiskās organizācijas, gan citi kursu organizētāji. Tā kā abas programmas bez maksas būs izmēģinātas Valsts administrācijas skolā, Valsts administrācijas skola pēc kursu  beigšanās izvērtēs to vajadzību publiskā sektora darbinieku vajadzībām un lems par iekļaušanu savā turpmākajā apmācību  piedāvājumā.

 

Projektā rīkotie pasākumi:

1. Diskusija par dažādības vadību “Labākais, ko publiskā pārvalde var pārņemt no biznesa vides!

2. Mācību kurss “ Dažādības vadība – neizmantotās iespējas! (387.07 KB)

3. Mācību kurss “ Starpkultūru komunikācija (389.97 KB)

 

Projektā tapušās publikācijas:

1. Raksti ar padomiem starpkultūru komunikācijā:

2. Analītiski raksti par Latvijas situāciju:

3. Projekta ietvaros tapušo mācību kursu vadlīnijas:

 Mācību kursa “Dažādības vadība” metodiskās vadlīnijas (405.38 KB)

 Mācību kursa “Starpkultūru komunikācija” metodiskās vadlīnijas (386.72 KB) 

 Logo_ES karogs-1.png  Logo_ETVVIF.jpg
 Logo_Solid un migr lietu pārv.jpg KM_logo.jpg 

FinansētājsEiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds. Projekta īstenošana tiek līdzfinansēta 75% no Eiropas trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda un 25% no valsts budžeta līdzekļiem


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!