Raksts

Sociālās uzņēmējdarbības forums 2015


Datums:
15. decembris, 2015


Autori

Providus


Foto: Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS

Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS novadījis septīto Sociālās uzņēmējdarbības forumu, kas 26.-27.novembrī Rīgā pulcēja sociālos uzņēmējus, lēmumu pieņēmējus un pārmaiņu nesējus.

Foruma pirmās dienas fokusā bija iedvesmojoši stāsti no Eiropas valstu sociālajiem uzņēmējiem, kuri nevairās risināt sarežģītas sabiedrības problēmas, kuras ne valsts, ne privātais sektors vieni paši uzrunāt nevar. Piemēram, Austrijā dzīvo sociālā biznesa zīmola Magdas projekts – viesnīca, ko pārvalda bijušie bēgļi kopā ar viesnīcu biznesa ekspertiem, kā arī mobilo tālruņu pārstrādes uzņēmumu. Bet to, ka sociālā uzņēmējdarbība nav tikai “vecās Eiropas” fenomens, apliecina Mozaik Fondacija pieredze, kas ir viens no vadošajiem sociālajiem uzņēmumiem Balkānos.

Ar viesu prezentācijām video formātā ir iespējams iepazīties Sociālās uzņēmējdarbības foruma mājas lapā.

Foruma otrās dienas mērķis bija diskutēt par sociālās uzņēmējdarbības tiesisko ietvaru un finansējuma iespējām Latvijā.

Tā bija iespēja no pirmavotiem – tai skaitā PROVIDUS pētnieces Agneses Lešinskas – uzzināt par valsts un pašvaldības iniciatīvām sociālās uzņēmējdarbības jomā.

Aicinām iepazīties ar Agneses Lešinskas prezentāciju par to, kas ir sociālie uzņēmumi un kādi izaicinājumi rodas papildus to piedāvātajām iespējām (prezentācijas pdfpdf).

Sarunās iesaistījās arī Saeimas sociālās uzņēmējdarbības normatīvā regulējuma darba grupas vadītājs Einārs Cilinskis, Labklājības ministrijas un “Attīstības finanšu institūcija Altum” pārstāvji, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības, sociālo uzņēmumu un pašvaldību pārstāvji.

Šis raksts ir izdots ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Latvijas valsts finansiālu atbalstu. Par raksta saturu atbild biedrība „Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS”.
Raksts sagatavots projekta „PROVIDUS – valsts partneris politikas plānošanas un veidošanas procesā” ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija NVO darbības atbalsta programmas ietvaros. NVO darbības atbalsta programma tiek finansēta ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Latvijas valsts finansiālu atbalstu.

www.sif.lv
www.eeagrants.org
www.eeagrants.lv

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!