Raksts

Sļivenko ģimenes lieta ir Latvijas tiesu problēma


Datums:
28. oktobris, 2003


Autori

Jānis Urbanovičs


"Diena", 16.10.2003.

Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedums Sļivenko ģimenes lietā gluži nemanāmi ir apaudzis ar tik biezu politisku slāni, ka masu mediji vairs nerunā par valsts nepamatotu iejaukšanos šīs ģimenes privātajā dzīvē, bet gan spriež par tik «augstām lietām kā — vai Eiropas Cilvēktiesību tiesa ar savu spriedumu ir atzinusi Latvijas okupāciju vai nav atzinusi.

Viena no valsts amatpersonām, kas ir saglabājusi skaidru saprātu, par laimi, ir Valsts prezidente, izsakot viedokli, ka Sļivenko lieta radusies Latvijas likumu nepareizas piemērošanas dēļ. Paldies viņai par to.

Lai rosinātu izbeigt visādu veidu un dažādu pušu politiskas spekulācijas ap Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu Sļivenko ģimenes lietā, būtu vietā atgādināt dažus aizmirstus faktus.

Sļivenko lieta vairāk nekā 2,5 gadus atradās Latvijas tiesās, un šajā laikā ir pieņemti vairāki un visai pretrunīgi tiesas nolēmumi.

Pilnu “Dienas” tekstu lasīt šeit


Eiropas Cilvēktiesību tiesa

Spriedums lietā Sļivenko pret Latviju (angļu val.)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!