Pētījums

Sieviešu pašrealizācijas iespējas Latvijas politikā


Gads:
2005
Organizācija:
LLU Sociālo zinātņu fakultāte


Autori

Providus


Bakalaura darbā „Sieviešu pašrealizācijas iespējas Latvijas politikā” ir pētītas un analizētas galvenās problēmas, kas saistītas ar sieviešu pašrealizācijas iespējām Latvijas politikā. Noskaidroti faktori, kas kavē sievietes iesaistīties politikā.

Darbs sastāv no vairākām daļām. Pirmajā un otrajā daļā tiek analizēta sieviete politikā, izmantojot dažādas teorijas, apskatītas sievietes iespējas sevi realizēt Latvijas politikā un izvērtēti kavējošie faktori sieviešu pašrealizācijas iespējām Latvijas politikā. Trešajā nodaļā ir raksturota sieviete – pašvaldības priekšsēdētāja, atspoguļotas līderisma definīcijas un tipoloģija.
Pētījuma secinājumi balstās uz intervijām ar 10 pašvaldību vadītājām no dažādiem Latvijas rajoniem un dažāda lieluma pašvaldībām.

Sieviešu pašrealizācijas iespējas Latvijas politikā

(latviski, PDF, 450 KBpdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!