Pētījums

Sex and power in Turkey. Feminism, Islam and the Maturing of Turkish Democracy


Gads:
2007
Autori:
European Stability Initiative
Organizācija:
European Stability Initiative


Autori

European Stability Initiative


Turcijas Republikas vēsturē attiecībā uz uzlabojumiem sievietes statusā ir divi būtiski periodi. Pirmais no tiem ir 20.tajos gados, kad tika aizliegta poligāmija un Islama tiesas aizvietotas ar sekulārām institūcijām. Otrs būtiskākais reformu periods sākās 2001.gadā, kad pateicoties efektīvai sieviešu kustībai, notika plašas nacionālās diskusijas.

Atklāts līdzdalības process veicināja Turcijas vēsturē visliberālākā krimināllikuma apstiprināšanu. Taču, lai veicinātu dzimumu līdztiesību, Turcijai ir vēl nepieciešamas daudzas reformas.

Sex and power in Turkey. Feminism, Islam and the Maturing of Turkish Democracy

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv

(pilns tekstspdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!