Projekts

Semināri izglītības iestāžu vadītājiem par aktuāliem Eiropas Savienības jautājumiem (2013.gadā)


Projekta norises laiks:
01.04.2013 - 01.05.2013
Projekta izmaksas:
4993,23 LVL
Finansētājs:
Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļi


Latvijas Republikas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Eiropas Parlamenta informācijas biroju Latvijā, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un sabiedriskās politikas centru PROVIDUS 2013.gada 30. aprīlī un 2. maijā rīkoja seminārus Latvijas izglītības iestāžu vadītājiem par Eiropas Savienības jautājumiem, Latvijas Republikas Ārlietu ministrijā.

Semināru galvenie temati bija Latvijas prezidentūra Eiropas Savienībā, Latvijas pievienošanās eirozonai, ilgtspējīga ekonomiskā izaugsme un ES finanšu stabilitāte, Eiropas Savienības nākotne, 2013.gads – Eiropas pilsoņu gads, jauniešu iespējas Eiropā un Eiropas dienas svinību pasākumi. Seminārā piedalījās un ar aktuālo informāciju dalījās Ārlietu ministrijas, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta, Latvijas Bankas, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā, Eiropas Parlamenta Informācija biroja, PROVIDUS un Jauniešu organizācijas Tellus pārstāvji. Tāpat izglītības iestāžu vadītājus par aktuālajiem ES jautājumos 30. aprīlī uzrunāja EP deputāte Inese Vaidere un 2.maija seminārā EP deputāte Sandra Kalniete.

Semināru prezentācijas:

Latvijas prezidentūra ES padomē (Linda Jākobsone, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja)

Latvija ceļā uz stiprāku Ekonomikas un monetāro savienību (Aleksandra Bambale, Latvijas Bankas Starptautisko attiecību un komunikācijas pārvaldes vadītāja vietniece)

Latvijas ieguvumi no ES budžeta (Sandra Kalniete, Eiropas Parlamenta deputāte)

Eiropas Pilsoņu gads 2013 (Andris Kužnieks, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā politikas nodaļas vadītājs)

Eiropas Pilsoņu gads 2013 Latvijā (Ēriks Ajausks, Kultūras ministrijas Sabiedrības integrācijas un pilsonsikās sabiedrības attīstības nodaļas vecākais referents)

Eiropas Parlamenta aktualitātes (Marta Rībele,Ārlietu ministrijas pārstāvis, Eiropas Parlamenta Informācijas biroja pārstāve)

Eiropas Jauniešu parlaments un Tellus (Ieva Freidenfelde, Uģis Balmaks, Tellus pārstāvji)

Eiropas diena Latvijas skolās (Juta Šteinerte, Iveta Smilga Krongorne, BPS PR)

 

Seminārus finansē no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem. Tās mērķis ir sabiedrības informēšana par Eiropas Savienību.

 

iespeja_2012_small.jpg


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!