Pētījums

Schengen: Achievements and Challenges in Managing an Area Encompassing 3.6 million km2


Gads:
2008
Organizācija:
Centre for European Policy Studies


Autori

Providus


Pētījums izvērtē Eiropas Komisijas un Eiropas Savienības dalībvalstu sasniegumus Eiropas iekšējo un ārējo robežu vadības jomā. Pētījums identificē galvenos posmus Šengenas aquis attīstībā, ieskaitot FRONTEX izveidošanu (ES aģentūra, kas atbild par operatīvās sadarbības koordināciju starp dalībvalstīm robežu drošības jomā) un Šengenas paplašināšanaos.

Autors meklē skaidrojumus, kāpēc Eiropas Savienības dalībvalstis ir attiekušās no daļas suverenitātes un apvienojušas finansiālos un cilvēkresursus, lai efektīvi vadītu un nodrošinātu kārtību uz Eiropas ārējām robežām. Pētījums arī analizē, kādā veidā padarīt Eiropas robežkontroli efektīvāku, tehnoloģiski attīstītāku un atbilstošāku jaunajiem globalizācijas radītajiem izaicinājumiem bez apdraudējuma brīvai personu kustībai.

Schengen: Achievements and Challenges in Managing an Area Encompassing 3.6 million km2

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!