Raksts

Savienības “Latvijas ceļš” priekšvēlēšanu programma 7. Saeimas vēlēšanām


Datums:
17. jūlijs, 2002


Autori

Providus


Latvijas ceļš ir Jums pazīstama partija. Mēs esam zināmi gan ar saviem darbiem, gan ar saviem cilvēkiem, gan ar gatavību uzņemties atbildību valstij un tautai izšķirīgos brīžos. Mēs neesam baidījušies pieņemt nepopulārus, bet valsts attīstībai vajadzīgus lēmumus. Mēs spējam atzīt arī savas kļūdas un tās labot.

Latvijas ceļš uzskata – godprātīgs darbs, atbildība par ģimeni, cieņa pret valsti – tas ir katra cilvēka, katras ģimenes, visas Latvijas labklājības pamats.

Tautsaimniecībā Latvijas ceļš panāks, ka nacionālās bagātības pieaugums gadā ir lielāks par 7 procentiem, bezdarba līmenis ir mazāks par 6 procentiem, bet inflācija gadā nepārsniedz 5 procentus.

Latvijas ceļš uzskata – valsts nedrīkst taupīt uz skolotāju un mediķu algu, uz pašvaldību rēķina. Latvijas attīstībai šodien ir vajadzīga aktīva valsts investīciju politika. Tāpēc Latvijas ceļš atvēlēs vairāk naudas izglītībai, medicīnai, autoceļiem, jaunām darba vietām, visu Latvijas novadu attīstībai. Šiem mērķiem pirmām kārtām novirzāms valsts budžeta pieaugums. Tikai tad valsts saimnieciskie panākumi parādīsies ne tikai ekonomistu atskaitēs, bet ienāks katrā ģimenē, katrā mājā, katrā pašvaldībā.

Latvijas nākotni veidos izglītoti cilvēki. Tāpēc Latvijas ceļš panāks, ka tiks palielināts finansējums izglītībai – 8 % no valsts iekšējā kopprodukta gadā. Tas ļaus palielināt skolotājiem algas. Studentiem būs pieejami lēti kredīti, lai jaunieši varētu studēt neatkarīgi no vecāku turības. Latviešu valodas un kultūras apguve skolās kļūs par pamatu nepilsoņu naturalizācijai un integrācijai.

Latvijas ceļš nepalielinās nodokļus, bet samazinās nodokļu nemaksātāju skaitu. Latvijas ceļš ir un būs garantija lata stabilitātei.

Tautsaimniecības attīstība un stingrāka nodokļu iekasēšana ļaus regulāri un straujāk nekā līdz šim palielināt pensijas un pabalstus. Pensijas tiks pārrēķinātas, neliekot atmaksāt iepriekš jau izmaksātās pensijas.

Veselības aprūpi uzlabos ieguldījumi medicīnas nozarē un mediķu algu palielināšana.

Lauksaimniecībā – godīgu konkurenci. Latvijas ceļš neļaus monopolistiem pārstrādātājiem un uzpircējiem – “garozām”- diktēt cenas zemniekiem. Laukos veicināsim jaunu, ar lauksaimniecību arī tieši nesaistītu darba vietu veidošanos. Valdība aktīvi piedalīsies lauku attīstības finansēšanā.

Turpināsim aizsākto Latvijas autoceļu, tajā skaitā arī lauku ceļu, uzlabošanu.

Mēs stiprināsim pašvaldības, ievērojot principu: katram pienākumam – atbilstošu finansējumu. Latvijas ceļš ir pret sasteigtu un nepārdomātu pašvaldību reformu, bet atbalsta pārkārtojumus, kas uzlabo ikviena cilvēka dzīvi un tuvina varu cilvēkam.

Valstī jādarbojas principam- viens likums un viena taisnība visiem. Konsekventi jāturpina cīņa pret noziedzību. Latvijas ceļš panāks, ka katrs būs drošs par sevi, savu ģimeni un savu īpašumu.

Latvijas ceļš stingri un noteikti ir par Latvijas iekļaušanos Eiropas Savienībā un NATO. Tas ir vienīgais ceļš, kas garantē tautas un valsts labklājību un drošību. No Tautas Frontes līdz Eiropas Savienībai – tas ir Latvijas ceļš! Turpināsim Atmodas laikā aizsākto Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vienotības nostiprināšanu. Esam un būsim par labām kaimiņattiecībām ar Krieviju.

Latvijas ceļa sarakstā 7. Saeimas vēlēšanām ir gan pazīstami un pieredzējuši, gan arī jauni, bet jau zinoši cilvēki. Mūsu kandidāti ir gan no Rīgas, gan no visiem Latvijas novadiem. Latvijas ceļš nav viena kunga, viena vadoņa partija. Tā ir profesionāla komanda, kas spēj sekmīgi vadīt valsti. Latvijas ceļa sarakstā ir cilvēki, kas piedalījušies Tautas Frontes veidošanā, kas kopā ar jums ir stāvējuši uz barikādēm un kopā ar jums izcīnījuši atjaunotās Latvijas valsts neatkarību.

Mūsu kandidāti svarīgākajiem amatiem valstī ir:

Anatolijs Gorbunovs Valsts prezidenta amatam,

Kristiāna Lībane Saeimas priekšsēdētājas amatam,

Vilis Krištopans Ministru prezidenta amatam.

Latvijas pilsoni!

Balsojot par Latvijas ceļu, Tu balso:

– par dzīvi bez bīstamiem, neprognozējamiem eksperimentiem un satricinājumiem,

– par dinamisku un stabilu Latvijas attīstību,

– par nosvērtu un apdomīgu politiku.

Latvijas ceļš – tā ir droša rītdiena katram.


LC: varas stūre negarantē solījumu izpildi


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!