Raksts

Sāra Peilina runā ar Nikolā Sarkozī


Datums:
03. novembris, 2008


Autori

Krista Baumane


Pēdējās nedēļās sekojot līdzi ASV Republikāņu partijas viceprezidentes kandidātes Sāras Peilinas gaitām mani pārņem pieaugoši abstulbinoša izbrīna sajūta, vai ir vēl kas atlicis, ko šī politiķe varētu izdarīt, lai pārnestā nozīmē iešautu sev kājā vēl sāpīgāk. Izrādās, ka ir gan: viņai sestdien bija telefona saruna ar kādu vīrieti, kurš angliski runāja ar šarmantu franču akcentu un stādījās priekšā kā Francijas prezidents Nikolā Sarkozī.

Sarunas laikā „Sarkozī“ atklāj Peilinai, ka viņiem ir daudz kā kopīga, piemēram – viņam patīkot medīt („man ļoti patīk nogalināt dzīvniekus, atņemt dzīvību – tas ir tik forši!“), kā arī viņš no savas mājas var redzēt kaimiņu valsti (Beļģiju). Gubernatore uzaicina viņu doties kopā medībās, un „Sarkozī“ piekrīt ar noteikumu, ka viņa neņems līdzi Diku Čeiniju. Sāra smejas un apgalvo, ka ir laba šāvēja (Čeinijs, kā zināms, medībās ir smagi ievainojis kādu savu draugu).

Sarunas turpinājumā Peilina (kopīgi ar Makeinu) atzinās mīlestībā „Sarkozī“, kurš nepalika parādā, atzīstot, ka viņa sieva Karla Bruni esot bijusi greizsirdīga par šo telefona zvanu. Sāra Peilina neticamā kārtā izteica komplimentus Sarkozī par viņa „skaisto ģimeni“, kamēr „Sarkozī“ nekautrējās apgalvot, ka viņa sieva Karla ir „bijusī top modele un karsta gultā“ turklāt uzkomponējusi dziesmu par godu Sārai par tēmu Džo Santehniķis, par ko Peilina gan nebija informēta, bet vienalga bija sajūsmā.

Šī saruna droši vien varēja turpināties vēl kādu laiku, Peilinai neko nenojaušot, bet, visticamāk, kanādiešu žurnālisti no Monreālas radiostacijas CKOY vienkārši nespēja vairs valdīt smieklus un atzinās Peilinai, ka viņa izjokota.

Ja jums liekas, ka šis stāsts ir pārāk neticams, aicinu apskatīties Reuters ziņu, kur es pati par šo uzzināju, kā arī aicinu noklausīties visnotaļ uzjautrinošās sarunas audioierakstu vai izlasīt transkriptu.

Nu ko – mums ar aizturētu elpu atliek vienīgi gaidīt parītdienu, kad uzzināsim, vai brīvās pasaules līdera vietniece būs persona, kas aci nemirkšķinot ne tikai pieņem izaicinājumu savai pieredzei pilnīgi neatbilstošam amatam, bet arī nav nenieka izbrīnīta, ka ES prezidējošas valsts vadītājs varētu pāris dienas pirms vēlēšanām viņai personiski zvanīt un pļāpāt par medībām ar helikopteru …


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!