Projekts

Sabiedriskās politikas forums „Mainīgie mediji rītdienas demokrātijā”


Projekta norises laiks:
01.08.2009 - 31.10.2009
Projekta izmaksas:
Finansētājs:
Islande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu instrumenta ietvaros un Latvijas valsts ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību, ASV vēstniecība Latvijā, Rīgas Ekonomikas augstskola, ASV Baltijas fonds un Sorosa fonds-Latvija


Kontaktpersonas

Dita Arāja


Autori

Dita Arāja


Jaunās tehnoloģijas un to piedāvātās viedokļu paušanas un saziņas iespējas ir uzsākušas sīvu konkurenci ar tradicionālajiem medijiem. Daudzviet pasaulē izrādījies, ka līdzšinējā konservatīvā mediju drukātā forma vairs nav finansiāli izdevīga un avīzēm jāmeklē jauni biznesa modeļi. Kādi tie būs un kā ietekmēs kvalitatīvo žurnālistiku? Vai nākotnē tā vēl būs izdevīga mediju īpašniekiem? Ja nebūs, kas aizstās žurnālistiku? Un kāda loma mainīgajā mediju vidē būs sabiedriskajiem medijiem?

Par šiem jautājumiem diskutēja uzaicinātie diskusiju dalībnieki un foruma apmeklētāji. Forums piedāvāja gan starptautisku skatījumu uz jauno mediju modeļu attīstību, gan diskusiju telpu, lai rosinātu domu apmaiņu par to, kā medijiem attīstīties Latvijā.

Foruma programma  latviešu valodā (48.50 KB) un angļu valodā (40.50 KB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!