Pētījums

Representation Through Deliberation: The European Case


Gads:
2011
Organizācija:
RECON


Autori

Providus


Pētījumā apgalvots, ka ES demokratizācija ir panākama, savienību organizējot kā daudzlīmeņu sistēmu no dalībvalstu parlamentāro valdību pārstāvjiem un nevis kā līdzdalības pārvaldi, kā to piedāvā transnacionālisma piekritēji.

Tomēr daudzlīmeņu pārvalde ES teorētiski ir liels politisks izaicinājums. Autori piedāvā diskusiju demokrātijas teorijas institucionālo variantu kā apspriedes un organizācijas formu kombināciju. Pētījumā secināts, ka ES ir izveidojusi nepilnīgu reprezentatīvās demokrātijas sistēmu ar noteiktu līdzdalības – apspriedes iesaisti, kura izveidojusies formējot dažādus demokratizācijas mehānismus.

Representation Through Deliberation: The European Case


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!