Pētījums

Regulējamo nozaru attīstības vispārīgs izvērtējums Eiropas Savienības paplašināšanās kontekstā


Gads:
2003
Organizācija:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija


Autori

Providus


Pētījumā aprakstīts kā ES politika (likumdošanas normas) ietekmēs četru regulējamo nozaru attīstību: enerģētikas, telekomunikācijas, pasta un dzelzceļa jomu.

Jau pētījuma nosaukumā iekļautais vārds “vispārīgs izvērtējums” neļauj šajā materiālā meklēt kaut cik konkrētas atbildes par ES ietekmes sekām (cenu kāpumu vai samazināšanos), tā vietā iespējams iepazīties ar vispārīgu attīstības vīziju, kādas pēdas noteiktajās jomās varētu atstāt ES politikas attīstības tendences, piemēram, prasība pakāpeniski atvērt Latvijas pasta pakalpojumu tirgu brīvai konkurencei līdz 2009.gadam. Autori secina, ka tirgus liberalizācija būs izdevīgāka patērētājam, kas iegūs plašākas izvēles iespējas, lai gan pirmajos gados gaidāma tarifu paaugstināšanās, kas ne tik daudz saistīta ar pievienošanos ES kā ar pakalpojumu sniedzēju nepieciešamību ieguldīt infrastruktūrā.

Regulējamo nozaru attīstības vispārīgs izvērtējums Eiropas Savienības paplašināšanās kontekstā. Lapa: http://www.sprk.gov.lv/index.php?id=2044&sadala=228


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!