Projekts

Redzamās un neredzamās rokas Latvijas valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās


Projekta norises laiks:
01.03.2010 - 15.04.2011
Projekta izmaksas:
55 330 USD
Finansētājs:
Open Society Institute


Kontaktpersonas

Valts Kalniņš


Autori

Valts Kalniņš


Latvijas situācijas izpētes rezultātus ir iecerēts analizēt salīdzinājumā ar citu Eiropas valstu piemēriem, lai tādejādi identificētu Latvijas prakses nepilnības un eventuāli arī priekšrocības. Ar šo projektu PROVIDUS vēlas analītiski bagātināt sabiedriskās diskusijas par valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību problēmām, kā arī veicināt sabiedrības interešu īstenošanu ar šo kapitālsabiedrību palīdzību un samazināt korupcijas riskus. Pētījumā īpaša uzmanība pievērsta pilnībā valsts īpašumā esošajām un Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrībām.

Ar projekta ietvaros veikto pētījumu “Augošas vērtības meklējumos. Valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības: rīcībpolitikas un prakses izvērtējums” var iepazīties šeit.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!