Raksts

Pusmiljonu vai neko!


Datums:
02. novembris, 2001


Autori

Anita Brauna


Diena, 01.11.2001.

Jo vairāk Einārs Repše runā par savu politiķa honorāru, jo kļūst acīmredzamāk, ka savos priekšstatos par politiķa sūtību viņš nav ticis daudz tālāk par tiem, kurus pats asi kritizē par koruptīvas un neētiskas politiskās vides izveidošanu Latvijā.

Savā ziņā Repšes otrdienas paziņojums, ka Latvijas Bankas prezidenta amatu viņš atstās tikai tad, ja tiks saziedots pusmiljons latu honorāram un 900 tūkstošu jaunveidojamai partijai, ir atgriešanās tur, kur Repše sāka 21.augustā. Proti, ka viņš ir gatavs dibināt partiju, bet tikai gadījumā, ja par šo darbu pirms tā darīšanas saņems apaļu summu, kas būšot viņa neatkarības garants. Tiesa, dažas dienas vēlāk LB prezidents «pilnīgi noteikti» apgalvoja, ka viņa iešana politikā vairs nav summas, bet sabiedrības atbalsta jautājums, un vēl mazliet vēlāk viņš sacīja, ka «šobrīd diezgan droši var teikt, ka tik tiešām aiziešu no LB prezidenta posteņa». Šīs nedēļas vēstījums — «es nevaru atļauties pamest šo darbu un doties nezināmos ūdeņos, lai kā man to gribētos darīt. Es vairs neesmu nekāds jauneklis vai students, man ir ģimene un bērni, kā arī savas parādsaistības,» — tikai palielina šaubas, vai veiksmīgais baņķieris saredz atšķirību starp publisku amatu un privātu biznesu.

Pilnu “Dienas” raksta tekstu lasiet šeit.


partija Jaunais Laiks


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!