Projekts

PROVIDUS – valsts un nevalstisko organizāciju partneris interešu aizstāvībā


Projekta norises laiks:
01.01.2013 - 31.12.2013
Projekta izmaksas:
24,998.63 LVL
Finansētājs:
92.07% no Projekta finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību. Apakšaktivitāti administrē Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu


Aktivitāšu, kas skar PROVIDUS līdzdalību politikas plānošanas procesā, mērķa grupa ir biedrība „Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS”, savukārt aktivitātes, kas notiks portālā www.GudrasGalvas.lv, ir vērstas uz citām NVO. Projektu īstenos PROVIDUS, tas noritēs Rīgā, lai gan interneta aktivitātēm nav teritoriāla ierobežojuma; tā ilgums-12 mēneši.

Galvenās aktivitātes: sekošana likumdošanas un politikas plānošanas procesam, t.sk. dalība darba grupās, Saeimas komisiju sēdēs, atzinumu rakstīšana, ieteikumu un analīzes piedāvāšana, NVO līdzdalības veicināšana politikas plānošanas procesā – portāla www.GudrasGalvas.lv uzturēšana un 3 starptautiska līmeņa daudzgadīgu projektu pieteikumu sagatavošana.

Gaidāmie projekta rezultāti – dalība 55 darba grupās vai Saeimas komisiju sēdēs, 25 atzinumi, ieteikumi vai analīzes, 5 pētījumi, 36000 apmeklētāji portālā www.GudrasGalvas.lv gada laikā, 3 starptautiski daudzpartneru projektu pieteikumi.

Projekta atsevišķas aktivitātes tika atspoguļotas sabiedriskās politikas portālā politika.lv:

1. Agnese Lešinska: Būtisks kaitējums dabai, ja būvniecība turpināsies tiesvedības laikā

2. Agnese Lešinska: Zāle atkal būs zaļāka

3. I.Straustiņa: LTV karalauks

4. I.Straustiņa: Par atklātu LTV valdes ievēlēšanu

5. M.Herca: Jaunais trijjūgs

6. G.Litvins: Preventīvais un atjaunojošais tiesiskums

7. I.Kažoka: Briseles vilinājums jeb kā sabruka mani stereotipi par Eiropas Savienību

8. I.Kažoka: 12 idejas labākam Ministru Kabineta darbam: pirmā reakcija

9. A.Lešinska: Vagars vai kvalitātes garants? Par Būvniecības valsts kontroles iestādi

Projekta gaitā  tika uzrakstīti 10 atzinumi (3.04 MB).

Kopumā projekta gaitā PROVIDUS pētnieki piedalījās 150 darba grupu sēdes, izstrādāja 10 atzinumus, 45 ieteikumus vai analīzes, 2 pētījumus, 3 projektu pieteikumus.

Informācija atjaunota: 26/04/2013, 27/08/2013, 30/12/2013

ESF-VK-SIF-ES-Krasains.png

 


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!