Raksts

PROVIDUS saņem starptautisku balvu


Datums:
16. oktobris, 2013


Autori

Providus


Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS saņēmis prestižo starptautiskā domnīcu tīkla PASOS ([i]Policy Association for an Open Society[/i]) balvu par nozīmīgo ieguldījumu noziegumos cietušo stāvokļa uzlabošanā Latvijā.

Saņemot balvu PASOS ikgadējā sanāksmē Briselē, PROVIDUS direktore Dace Akule uzsvēra:„Lai gan daudzviet ārpus Latvijas PROVIDUS asociējas ar darbu labas pārvaldības, Eiropas un integrācijas jautājumos, es ļoti priecājos, ka esam saņēmuši tik nozīmīgu starptautisku atzinību par darbu atjaunojošā taisnīguma jomā. Lieliski, ka starptautiskā konkurencē ir novērtēts mūsu darbs, izmantojot klasiskas domnīcas un inovatīvas darnīcas metodes, lai strādātu ar lēmumu pieņēmējiem, noziegumos cietušajiem un plašāku sabiedrību.”

Godalgotā PROVIDUS iniciatīva palīdz noziedzīgos nodarījumos cietušajiem uzzināt par savām tiesībām, pieejamo atbalstu Latvijā un citās Eiropas valstīs, kā arī sniedz vadlīnijas un ieteikumus politikas veidotājiem un lēmumu pieņēmējiem, kā uzlabot līdzšinējos cietušo kompensāciju mehānismus valstī. Papildus pētījumiem, PROVIDUS organizēja informatīvu kampaņu, izveidoja mājas lapu cietušajiem un viņu tuviniekiem, kā arī sniedza psiholoģisku atbalstu.

PASOS izpilddirektors Džefs Lovits (Jeff Lovitt) uzsvēra, ka PROVIDUS īstenotie darbi atjaunojošā taisnīguma jomā ir iedvesmojuši pārmaiņas Latvijas krimināllikumā un sekmējuši darba grupas par jaunu atbalsta sistēmas cietušajiem izveidi.

Ikgadējā PASOS balva „Think Tank Awards” tiek pasniegta kopš 2011.gada organizācijām, kas veikušas izcilu darbu demokrātijas, cilvēktiesību un atvērtas sabiedrības vērtību veicināšanā. Domnīcu iniciatīvas un publikācijas izvērtē starptautiska žūrija, kuru veido domnīcu pārstāvji un pieredzējuši politiķi, kuri izprot izaicinājumus un šķēršļus, ar kādiem jāsaskaras jaunajām demokrātijām Eiropā un Centrālāzijā.

PASOS tīklu veido 50 neatkarīgas domnīcas no Eiropas un Centrālāzijas valstīm. PROVIDUS ir PASOS biedrs kopš tā dibināšanas 2004.gadā.

Plašāka informācija par godalgoto PROVIDUS darbu pieejama šeit:
http://www.providus.lv/public/27760.html
http://www.providus.lv/public/27560.html


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!