Raksts

PROVIDUS rosina harmonizēt parakstu vākšanas procedūras Eiropas pilsoņu iniciatīvām (1)


Datums:
25. janvāris, 2010


PROVIDUS ir iesniedzis priešlikumus Eiropas Komisijai par to, kādas procedūras būtu jāievieš, lai īstenotu Lisabonas līgumā iekļauto tiešās demokrātijas instrumentu – Eiropas pilsoņu iniciatīvu. Tā ļauj 1 miljonam ES iedzīvotāju no „ievērojama dalībvalstu skaita” aicināt Eiropas Komisijai izstrādāt kādu Eiropas Savienības tiesību aktu (Līgums par Eiropas Savienību, 11.pants, 4.punkts).

PROVIDUS sniedza atbildes par Zaļo grāmatu par Eiropas pilsoņu iniciatīvu, par ko līdz 2010.gada 31.janvārim notika konsultācijas. Priekšlikumu pamatā bija PROVIDUS līdzšinējā pieredze iedzīvotāju līdzdalības jomā, tai skaitā veicinot līdzdalību Eiropas Savienības jautājumos caur tādām iniciatīvām kā Eiropas pilsoņu debates.

PROVIDUS priekšlikumi (angļu valodā) pieejami  šeit (68.00 KB)

PROVIDUS pozīcija kalpoja arī kā pamats Policy Association for an Open Society komentāriem, kas publicēti šeit


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!