Pētījums

Priekšizpēte par Eiropas Savienības fondu vadības sistēmas vienkāršošanas iespējām


Gads:
2009
Autori:
LR Finanšu Ministrija
Organizācija:
LR Finanšu ministrija


Autori

LR Finanšu Ministrija


Kopš ES struktūrfondu apguves sākuma 2004. gadā sabiedriskajā telpā bieži dzirdams apgalvojums, ka ES struktūrfondu administrēšanas sistēma ir smagnēja un birokrātiska. Lai noskaidrotu patieso situāciju un cēloņus, projekta gaitā tika izanalizēti galvenie ES fondu ieviešanas posmi, ekspertu intervijās un fokusgrupu diskusijās uzklausot kā atbalsta administratorus, tā arī atbalsta saņēmējus.

Par pamatu jebkuras problēmas risināšanai tiek ņemta problēmu apzināšana. Šīs priekšizpētes gaitā galvenā uzmanība tika pievērsta problēmu apzināšanai kā attiecībā uz ES fondu apguves juridisko un institucionālo ietvaru, tā arī uz visu ES finansēto projektu ciklu sākot no programmēšanas un beidzot ar projektu finansēšanas jautājumiem. Šajā priekšizpētes ziņojumā tiek piedāvāta septiņdesmit viena rekomendācija fondu vadības sistēmas vienkāršošanai.

Priekšizpēte par Eiropas Savienības fondu vadības sistēmas vienkāršošanas iespējām

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv

(pilns tekstspdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!