Pētījums

Post-national democracy and the reform of the European Parliament


Gads:
2010
Organizācija:
Notre Europe


Autori

Providus


Nākamās Eiroparlamenta vēlēšanas notiks 2014.gadā. Vai šodien būtu jāpievērš uzmanība Eiropas Savienības pilsoņu līdzdalībai šajās vēlēšanās?

Atbilde ir vienkārša: ja mērķis ir novērst pēdējā laikā pieaugošo zemo līdzdalību, kas paradoksāli attīstījās laikā, kad pakāpeniski pieauga Eiroparlamenta ietekme, ir jārīkojas tagad. Ziņojumā tiek piedāvātas reformas, kuras būtu jāveic partijām, lai sagatavotos uzņemties atbildību. Tas ne tikai ieviestu izmaiņas Eiropas Parlamenta darbībā, bet arī uzlabotu demokrātijas modeli Eiropas Savienībā.

Post-national democracy and the reform of the European Parliament

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!