Pētījums

Post Lisbon Treaty Referendum. Research Findings


Gads:
2008
Organizācija:
Millward Brown IMS


Autori

Providus


Kvantitatīvajā pētījumā, aptaujājot 2101 respondentu un veicot vairākas fokusgrupas, pētnieki ir mēģinājuši noskaidrot iemeslus, kāpēc Īrijas referendumā par Lisabonas līgumu bijis negatīvs rezultāts. No datiem izriet, ka viens no galvenajiem argumentiem, kāpēc liels skaits cilvēku vispār nav piedalījušies, ir informācijas un zināšanu trūkums par referenduma objektu.

Citi atklājumi – 60% īru joprojām uzskata, ka Īrijas intereses labāk tiek pārstāvētas, valstij esot cieši iesaistītai Eiropas Savienībā (ES), arī pēc referenduma īri paliek optimistiskāko nāciju vidū attieksmes ziņā pret ES.

Post Lisbon Treaty Referendum. Research Findings. September 2008

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!