Raksts

Pilotprojekts “Latvija 2019-2118”: Latvijas sabiedrības portrets


Datums:
19. marts, 2019


Autori

Agnese LāceIveta KažokaRasmuss Filips Geks


16. martā Liepājā notika pirmā iedzīvotāju diskusija, ko organizēja sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS un Latvijas Pilsoniskā alianse sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā.

“Diskusijas pirmajā daļā dalībnieki mazākās grupās pārrunāja dažādus jautājumus, tādus kā – Cik veiksmīgs vai neveiksmīgs Latvijā ir bijis integrācijas process? Vai ir tādas cilvēku grupas, kurām ir īpaši grūti iekļauties Latvijas sabiedrībā? un citas. Pasākuma turpinājumā dalībnieki moderatoru vadībā diskutēja par to, kādai Latvijas sabiedrībai būtu jāizskatās nākotnē un veidos ieteikumus par to, kā veidot saliedētāku sabiedrību,” diskusiju norisi skaidro domnīcas „Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS” direktore un vadošā pētniece Iveta Kažoka. Diskusijas vadīja četri moderatori: Igors Vatoļins, Inese Vaivare, Zaiga Pūce un Kaspars Zālītis.

Lai labāk sagatavotos sarunai par Latvijas sabiedrības nākotni, PROVIDUS apkopoja nozīmīgākās atziņas no jaunākajiem statistikas pārskatiem un sabiedriskās domas pētījumiem, tajā skaitā Centrālās Statistikas pārvaldes pārskatiem “Demogrāfija 2018”, “Latvijas Statistikas gadagrāmata 2018” un Latvijas Bankas analītiskajiem rakstiem. Ar šo apkpojumu var iepazīties zemāk:

Latviskipdf

Krieviskipdf

Angliskipdf

Pilotprojekta “Latvija 2019-2118: kā veidosim saliedētāku sabiedrību?” mērķis ir iesaistīt iedzīvotājus Latvijas nākotnes plānošanā, tādā veidā palīdzot sagatavot kvalitatīvus politikas plānošanas dokumentus. Vienlaikus projekts meklē labākus un iekļaujošākus veidus, kā apkopot Latvijas sabiedrības pārstāvju viedokļus un risinājumus, kā arī izglītot un informēt sabiedrību gan par sabiedrības saliedētības politiku, gan sabiedrības līdzdalības iespējām kopumā.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!