Pētījums

Pievienotās vērtības nodokļa elementu salīdzinoša analīze Eiropas Savienības valstīs un Latvijā


Gads:
2011
Organizācija:
Banku Augstskola


Autori

Providus


Lai noteiktu, cik labvēlīgs ir PVN režīms valstī, visbiežāk tiek vērtēti tādi kritēriji kā nodokļu elementi – maksātāji jeb subjekts, objekts, bāze, likmes, atbrīvojumi un nodokļa atmaksājamās atlaides, kas pēc savas būtības ir diezgan līdzīgi visās ES valstīs, taču pastāv arī dažas atšķirības, kas dažu valstu nodokļu maksātājime rada zināmas prioritātes vai tieši otrādi – ierobežo tās.

Autore apkopojusi datus un uz to analīzes rezultātu pamata izdarīti secinājumi un izvirzīti priekšlikumi Latvijas PVN elementu pilnveidošanai.

(Pievienotās vērtības nodokļa elementu salīdzinoša analīze Eiropas Savienības valstīs un Latvijāpdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!