Pētījums

Pētījums Sabiedrisko raidorganizāciju finansēšana


Gads:
2000
Organizācija:
Eiropas raidorganizāciju apvienība (European Broadcasting Union)


Autori

Providus


Eiropas raidorganizāciju apvienība ir 1950.gadā dibināta starptautiska organizācija, kura apvieno Eiropas, Ziemeļāfrikas un Tuvo Austrumu valstu sabiedriskās raidorganizācijas. Latvijas televīzija un Latvijas radio ir tās dalīborganizācijas. 2000. gadā publicētajā dokumentā Sabiedrisko raidorganizāciju finansēšana (The Funding of Public Service Broadcasting) tiek analizēti dažādi Eiropas sabiedrisko raidorganizāciju finansēšanas modeļi: abonentmaksas, komerciālo raidorganizāciju kompensācijas, citi sabiedriskā finansējuma avoti, radio un televīzijas reklāmas un sponsorēšana, abonentmaksas par maksas pakalpojumiem. Pārskatā tiek izvērtēti katra modeļa pozitīvie un negatīvie aspekti, kā arī tiek analizēta izvēlētā finansējuma avota ietekme uz programmu saturu.

Sabiedrisko raidorganizāciju finansēšana

(angliski, PDF, 278 KB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!