Raksts

Peilina izmantoja varu ļaunprātīgi


Datums:
11. oktobris, 2008


Autori

Pēteris Timofejevs Henriksson


BBC ziņo par to, ka Aļaskas likumdevējsapulces uzsāktajā pārbaudē par to, vai Sāra Peilina izmantoja ļaunprātīgi varu, atrodoties štata gubernatora amatā, ir konstatēts, ka viņa ir pārkāpusi ētiskās normas un izmantojusi ļaunprātīgi varu savtīgos mērķos.

“Alaska’s Governor Sarah Palin was accused of sacking a senior state official over a family feud.

But the McCain-Palin campaign team said that the report showed Mrs Palin acted within “proper and lawful authority”.

The report could have an impact on Republican hopes of winning next month’s US presidential election.

“I find that Governor Sarah Palin abused her power by violating Alaska Statute 39.52.110 (a) of the Alaska Executive Branch Ethics Act,” investigator Steve Branchflower concluded in the panel’s 263-page report.”

BBC ziņā gan ir visai uzmanīgi norādīts, ka runa ir par ētisku pārkāpumu, nevis par noziedzīgu nodarījumu, turklāt visu sarežģītāku padara fakts, ka izmeklēšanai nav izdevis noturēt bezpartijisku pozīciju, jo Republikāņi vairākas reizes ir norādījuši, ka tā ir politizēta. Politizēta vai ne, tomēr manuprāt ētikas normu pārkāpums ir smags nodarījums jebkuram politiķim, kuram vēlētāji uzticējuši varu. Nodarījums ir vienkārši smieklīgs – Peilina mēģināja atriebties savas māsas bijušajam vīram, mēģinot panākt viņa atlaišanu. Tomēr tieši tādu sīkumainu un idiotisku kļūdu dēļ man šķiet, ka viņai nevajadzētu kandidēt uz ASV vice-prezidenta amatu. Īpaši, pozējot kā korupcijas apkarotājai.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!