Raksts

Pat ja gribēja kā labāk, sanāca ..


Datums:
10. novembris, 2008


Autori

Valts Kalniņš


Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 26. pantu Saeimai noteiktiem gadījumiem ir jāieceļ parlamentārās izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešā daļa Saeimas locekļu. 2007. gada 6. septembrī Saeima izveidoja Parlamentārās izmeklēšanas komisiju par iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā. 2008. gada 2. oktobrī Saeima uzklausīja komisijas ziņojumu un nolēma pagarināt komisijas darbības laiku. Tomēr paliek atklāts jautājums par to, kas konkrēti ir šīs komisijas uzdevums un vai komisijas līdzšinējais darbs dod pamatu cerēt uz kvalitatīvu ieguldījumu rīcībpolitikas attīstībā tiesu sistēmā.

Tā kā, no vienas puses, tematiski komisijas uzdevums skar svarīgus jautājumus, bet, no otras puses, komisijas dibināšanas iemesls bija tiesnešu iespējamu telefonsarunu satura publikācija, kuras autentiskums ar parlamentārās izmeklēšanas palīdzību nav noskaidrojams, acumirklī nemaz nav viegli noformulēt, ko parlamentārās izmeklēšanas komisija šādā jautājumā var un ko tai vajadzētu noskaidrot un kāds rezultāts no šīs darbības būtu sagaidāms.

Viss raksts pieejams šeit.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!